Kiekvieną keksiukų formelę ištepkite sviestu ir apibarstykite kakava.
Šokolado ir sviesto gabaliukus sudėkite į dubenėlį.
Dubenėlį su šokoladu ir sviestu uždėkite ant puodo su vandeniu. Šokoladą ir sviestą kaitinsime ant garų. Dubenėlio, kuriame yra šokoladas ir sviestas, dugnas neturi liestis su vandeniu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol šokoladas ir sviestas išsilydys.
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Berkite po truputį cukraus, kad lengviau išsiplaktų ir cukraus granulės ištirptų.
Šokolado ir sviesto mišinį supilkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite.
Suberkite kalendrą (nebūtinai) ir išmaišykite. Stenkitės viską atlikti greitai, nes šokoladas pradės stingti.
Šokoladinės masės pripilkite į pasiruoštus indelius.
Pašaukite į orkaitę 6-8 minutėms. Po 6 minučių patikrinkite, pyragėliai turi būti iškepę iš išorės, bet vidus vis dar skystas.
Pyragėlius sudėkite į lėkštes ir pradurkite. Užpilkite grietinėle ir apdėkite vaisiais.