Paieška
Reklama

Sklindžiai

  • 0 0 0
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Padažui:
  • Lašiniai , 150 gr.;
  • Svogūnai , 3 galv.;
  • Svogūnų laiškai , 1 pund.;
Tešlai:
  • Bulvės , 1 kg;
  • Grietinė , 125 ml;
  • Petražolės , 4 v.š.;
  • Miltai , 2 v.š.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Druska , 1 a.š.;
Reikės:
  • Aliejus , 4 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Grietinę suplakti su miltais, kiaušiniais, druska bei petražolėmis. Bulves nulupti, sutarkuoti, sukrėsti į drobulę ir gerai nuspausti (taip, kad būtų stiklinė sunkos). Į dubenėlį su nuspaustais bulvių tarkiais sukrėsti grietinės plakinį ir išmaišyti.
  2. Lašinukus supjaustyti kubeliais, o nuluptus svogūnus perpjauti pusiau ir supjaustyti pusžiedžiais. Lašinukus paspirginti keptuvėje, suberti supjaustytus svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti.
  3. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus (kiekvieną blynų porciją kepti su šlakeliu aliejaus), dėti šiek tiek tešlos ir iškepti sklindžius. Iškepusius sklindžius laikyti 120 C orkaitėje.
  4. Kapotus svogūnų laiškus sumaišyti su spirgučiais bei svogūnais, jei reikia, šiek tiek pakaitinti. Tiekti prie sklindžių.
Receptą atsiuntė Gabrielė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]