Sumaišykite miltus su druska ir paberkite juos taip, kad padarytumėte juose duobutę. Supilkite 20 g lydyto sviesto.
Po truputėlį pilkite vandenį ir neskubėdami maišykite. Įmaišykite išplaktus kiaušinius.
Išminkykite tešlą, padarykite iš jos rutulį ir aptepkite likusiu lydytu sviestu (10 g).
Palikite tešlą šaldytuve 0,5 h.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos griežinėliais.
Apšlakstykite juos citrinų sultimis, suberkite riešutus, cukrų, razinas, cinamoną ir įpilkite romą. Viską išmaišykite ir pridenkite kokiu nors dangčiu arba maistine plėvele.
Įkaitinkite ketvirtadalį sviesto, skirto įdarui, ir pakepinkite jame džiuvėsėlius.
Į tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Ištampykite tešlą, patepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir dėkite įdarą, nuo kraštu palikite kelis centimetrus užlenkimui.
Užlenkite kraštus ir suvyniokite pyragą.
Ištepkite skardą sviestu ir kepkite pyragą 40 minučių. Pyragą padėkite taip, kad siūlė būtų viršuje.
Kepimo metu kelis kartus pyragą patepkite sviestu.