Paieška
Reklama

Sausainiai su riešutais

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 20
Tešlai:
  • Miltai , 200 gr.;
  • Lazdyno riešutai , 300 gr.;
  • Cukrus , 140 gr.;
  • Sviestas , 125 gr.;
  • Šokoladas, baltasis , 125 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 20 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Kepimo milteliai , 0,5 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame inde rankiniu maišytuvu sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų (arba 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto) iki vientisos masės.
  2. Įplakite kiaušinį.
  3. Aukščiausios rūšies miltus sumaišykite su kepimo milteliais (arba valgomąja soda) ir suberkite į sviesto ir cukraus masę. Gerai išmaišykite.
  4. Tada sudėkite sukapotą baltąjį šokoladą ir smulkiai sukapotus riešutus (lazdyno riešutai gali būti pakeičiami migdolais), tešlą išminkykite.
  5. Tešlos nereikia kočioti.
  6. Iš jos reikia suformuoti mažus rutuliukus, juos truputį suploti ir įdėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą.
  7. Tam, kad formuojant sausainius tešla neliptų prie pirštų, rankas reikia pastoviai suvilgyti vandeniu.
  8. Skardoje tarp sausainių palikite apie 5 cm tarpus, nes jie iškils.
  9. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Skanaus!
Receptą atsiuntė Rita
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]