Paieška
Reklama

Sausainiai „Kalėdų eglutės“

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Tešlai:
  • Sviestas , 125 gr.;
  • Cukrus , 125 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 15 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Apelsinai , 1 vnt.;
  • Kvietiniai miltai , 1,5 stikl.;
Papuošimui:
  • Cukraus pudra , 150 gr.;
  • Maistiniai dažai , 3 v.š.;
  • Pabarstukai , 2 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi (greičiausia elektriniu mikseriu).
  2. Įmuškite ir išplakite kiaušinį.
  3. Suberkite vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos, iš vieno vidutinio dydžio apelsino išspaustas sultis, miltus ir gerai išmaišykite.
  4. Tešla su mikseriu nebesimaišys, išminkykite rankomis. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 valandai.
  5. Kai tešlą išimsite iš šaldytuvo iškočiokite plonai.
  6. Su formele išspauskite eglės formos sausainius (formelių yra pirkti didžiosiose parduotuvėse).
  7. Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.
  8. Eglutes nudažykite maistiniais dažais. Dažus išmaišykite su ištirpinta cukraus pudra. Papuoškite apibarstydami pabarstukais ar kaip tik sugalvojate. :)
Receptą atsiuntė Eglė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2020 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]