Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausia, saldainių formeles ištepkite riebalais, pavyzdžiui alyvuogių aliejumi. Tada su popieriniu rankšluostėliu juos nuvalykite.
Į puodą ar keptuvę supilkite cukrų, vandenį bei medų. Viską maišykite mentele ir leiskite užvirti.
Jei turite termometrą, pamatuokite temperatūrą. Kai masė pasieks 150 laipsnių - ji jau paruošta tolimesniam naudojimui. Jei specialaus termometro neturite, galite daryti taip: pasiruoškite indelį su šaltu vandeniu, vis lašinkite į jį verdamos masės. Kai masė, įlašinta į vandenį, iš karto sukietės, tuomet puodą jau galite nuimti nuo ugnies.
Nuėmę nuo ugnies turėsite darbuotis labai greitai. Įlašinkite maistinių dažų, atsargiai išmaišykite.
Supilkite į formeles, įdėkite pagaliukus ir užšaldykite šaldymo kameroje.