Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Ryžius nuplaukite ir leiskite jiems nudžiūti.
Obuolius nulupkite ir išpjovę sėklas supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Pagaminkite sirupą: į prikaistuvį suberkite cukrų ir žiupsnelį šafrano, supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies apie pusvalandį, kol liks tik trečdalis pradinio skysčio kiekio.
Kitame prikaistuvyje įkaitinkite sviestą ir suberkite cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną ir lauro lapus. Minutėlę ar dvi maišydami kepkite.
Suberkite ryžius. Maišydami kepinkite dar 2-3 minutes. Užpilkite vandeniu ir užvirkite. Į vandenį suberkite likusį šafraną, uždenkite prikaistuvį ir 10 minučių virkite ant silpnos ugnies. Po to nukelkite nuo ugnies.
Per vidurį ryžiuose padarykite duobutę, sudėkite į ją obuolius ir įpilkite truputį sirupo. Suberkite razinas ir supjaustytus migdolus. Užverskite duobutę ryžiais ir ant viršaus užpilkite likusį sirupą. Prikaistuvį vėl uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies dar 15 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs.
Išimkite nesmulkintus prieskonius, švelniai išmaišykite ir patiekite karštą.