Paieška
Reklama

Ryžių desertas

  • 5.0 5 1
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Reikės:
  • Konservuoti abrikosai , 720 ml;
  • Pienas , 500 ml;
  • Grietinėlė , 125 ml;
  • Ryžiai , 125 gr.;
  • Cukrus , 50 gr.;
  • Migdolai, smulkinti , 50 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Trauktinė, abrikosų , 1 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Prikaistuvyje pieną užvirinti su cukrumi ir druska.
  2. Suberti nuplautus ryžius, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kaitinti, kol ryžiai išbrinks apie 40 minučių. Išvirusius ryžius palikti šaltai. Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje.
  3. Abrikosus nuvarvinti sietelyje. Dalį abrikosų supjaustyti skiltelėmis ir atidėti desertui papuošti. Likusius vaisius susmulkinti elektriniu smulkintuvu, pagardinti abrikosų sunka ir trauktine. Paruoštas padažas neturi būti labai tirštas.
  4. Grietinėlę išplakti iki standumo ir sumaišyti su ryžiais. Desertą sudėti į lėkštutes, apibarstyti migdolais ir patiekti su abrikosų skiltelėmis bei padažu.
  5. Patarimas: ryžius kaitinti, bet nevirti, kol išbrinks, tada jie bus birūs.
Receptą atsiuntė Ugnė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2020 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]