Paieška
Reklama

Ruginė duona

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 2
Tešlai:
  • Vanduo , 1,2 l;
  • Ruginiai miltai , 2 kg;
  • Raugas , 300 gr.;
  • Avižiniai dribsniai , 200 gr.;
  • Linų sėmenų miltai , 200 gr.;
  • Sėlenos , 100 gr.;
  • Cukrus , 100 gr.;
  • Druska , 3 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus kartu su visais priedais išmaišiau ir užpyliau verdančiu vandeniu.
  2. Tada su mediniu šaukštu pamaišiau ir sudėjau raugą (raugas - tai mielės sumaišytos su trupučiu vandens ir trupučiu miltų, iš esmės tešla, tik skysta:) ).
  3. Gerai viską užminkiau, uždengiau drėgna drobe ir palikau 12 val. natūraliai kilti.
  4. Vėliau perminkiau, ištepiau aliejumi skardą, joje drėgnomis rankomis suformavau kepaliukus, pašoviau į šaltą orkaitę ir kepiau 1,5 val 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  5. Skanaus
Receptą atsiuntė Regina
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]