Paieška
Reklama

Rizotas su baravykais

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys , 1 pak.;
  • Askaloniniai česnakai , 50 gr.;
  • Baravykai , 100 gr.;
  • Alyvuogių aliejus , 50 ml;
  • Česnakai , 2 skilt.;
  • Arborio ryžiai , 300 gr.;
  • Lauro lapai , 1 vnt.;
  • Čiobrelių šakelė , 4 vnt.;
  • Rozmarino šakelė , 1 vnt.;
  • Šalavijo šakelė , 1 vnt.;
  • Baltas vynas , 200 ml;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Grietinėlė, 30 proc. riebumo , 100 ml;
  • Parmezano sūris , 100 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
  2. Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
  3. Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.
Receptą atsiuntė Knorr
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]