Paieška
Reklama

Riešutinis tortas

  • 4.4 5 5
6 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Reikės:
  • Cukrus , 100 gr.;
  • Miltai , 80 gr.;
  • Lazdyno riešutai , 80 gr.;
  • Krakmolas , 50 gr.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Druska , 2 žiups.;
  • Vanduo , 3 v.š.;
  • Cukrus , 3 v.š.;
  • Cukrus , 0,5 v.š.;
  • Kepimo milteliai , 0,5 a.š.;
  • Cinamonas , 0,5 a.š.;
  • Grietinėlė , 0,5 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti.
  2. Kiaušinių trynius, šiltą vandenį elektriniu maišytuvu suplakti, po truputį suberti cukrų, įberti truputį druskos. Gerai išsukti, kad ištirptų cukrus.
  3. Kiaušinio baltymus plakti iki putų. Taip vis sukant su pertraukom po truputį berti cukrų (3 šaukštai). Kai baltymuose nesijaus cukrus, tada trynių masę sumaišyti su baltymų mase.
  4. Po to paruoštus miltus po truputį maišant berti į kiaušinių masę. Pagaliau mediniu šaukštu palengva maišant po truputį suberti paruoštus riešutus.
  5. Paimti atidaromą torto formą, patepti sviestu, pabarstyti manų kruopomis ar pyrago džiūvėsėliais ir supilti paruoštą masę. Išlyginti. Kepti iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje nepilną valandą.
  6. Tortą perpjovus, vieną skritulį įdėti atgal į formą.
  7. Grietinėlę su cukrumi plakti iki standumo. Įmaišyti riešutus ir paskleisti ant pagrindo. Išlyginti ir uždėti antrą skritulį. Padėti į šaldytuvą 7-9 val. ar daugiau.
  8. Tiekiant ant stalo, formą atidaryti ir tortą nustumti ant lėkštės.
  9. Paviršiaus padengimui: 0,5 stiklinės grietinėlės išplakti su 0,5 šaukštelio cukraus.
  10. Padengti torto paviršių ir pabarstyti smulkintais riešutais. Skanaus
Receptą atsiuntė Olga
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]