Paieška
Reklama

Pyragas su riešutais

  • 4.5 5 2
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 15
Įdarui:
  • Žemės riešutai , 300 gr.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Sviestas , 20 gr.;
  • Grietinėlė , 250 ml;
Tešlai:
  • Miltai , 300 gr.;
  • Sviestas , 150 gr.;
  • Cukrus , 125 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, kiaušinį, sviestą, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos.
  2. Įdarui riešutus sukapoti. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps ir taps karamelinės spalvos. Tuomet supilti grietinėlę ir užvirinti (jei pilant grietinėlę cukrus sušoksta i gabalėlius, tai reikia pakaitinti, kol jie ištirps). Supilti riešutus ir vėl užvirinti.
  3. Du trečdalius tešlos iškočioti ir įkloti į paruoštą 24 cm formą, padarant pyragui kraštus. Tešlą subadyti šakute.
  4. Supilti įdarą. Iškočioti likusią tešlos dalį ir uždengti pyragą. Gerai užspausti kraštus, kad neišbėgtų įdaras.
  5. Kepti apie 45 min 180C orkaitėje. Pjaustyti tik atvėsusį. Skanaus
Receptą atsiuntė Karolina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]