Paieška
Reklama

Pyragas kalėdoms

  • 0 0 0
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 20
Tešlai:
  • Miltai , 500 gr.;
  • Kefyras , 500 gr.;
  • Cukrus , 250 gr.;
  • Sviestas , 150 gr.;
  • Greipfrutai, džiovinti , 100 gr.;
  • Egzotiškų vaisių likeris , 50 gr.;
  • Kepimo milteliai , 2,5 a.š.;
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
Glajui:
  • Sviestas , 25 gr.;
  • Baltasis cukrus , 1 v.š.;
  • Rudasis cukrus , 3 v.š.;
  • Lazdyno riešutai , 2 sauj.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Džiovintus greifrutus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame stovėti pusvalandžiui.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir patirpintu sviestu arba margarinu.
  3. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės.
  4. Suberiam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Viską išmaišom. Tešla turi būti tiršta.
  5. Į ją suberiam greifrutų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
  6. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir dedam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.
  7. Kepintus be odelių lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su patirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi.
  8. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus
Receptą atsiuntė Gitana
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]