Paieška
Reklama

Pyragaičiai "Širdelės Valentinui"

  • 5.0 5 3
6 įvertinimai | 1
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Ingredientai:
  • Tešla, šaldyta bemielė , 230 gr.;
  • Šokoladas, pieniškas , 115 gr.;
  • Aliejus , 1 a.š.;
  • Vyšnios, šaldytos , 310 gr.;
  • Cukrus , 110 gr.;
  • Krakmolas , 1 v.š.;
  • Avietės , 3 vnt.;
  • Vanduo , 60 ml;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
    Darbinį paviršių pabarstyti miltais.
    Ant darbinio paviršiaus sudėti tris tešlos lapelius (vidurinį dėti truputi ant viršaus kraštinių lapelių).
    Leisti tešlai truputį atšilti, kad galėtume ją kočioti.
    Kočiodamos "sulipdome" visus tris lapelius į vieną 33x18 cm dydžio stačiakampį .
  2. Šokoladą susmulkiname gabalėliais.
    Mažame dubenėlyje ant vandens garų vonelės ištirpiname šokolado gabaliukus kartu su aliejumi.
    Atidengus maišome 2 minutes, kol mišinys lengvai išsimaišys.
    Jį tolygiai šaukštu paskirstytome ant tešlos.
  3. Nuo ilgosios stačiakampio pusės suvyniojame tešlą į ritinėlį.
    Kraštą užspaudžiame.
  4. Dantytu peiliuku arba ratuku supjaustome tešlos ritinėlius į 12 gabalėlių, pastoviai nušluostant peiluką.
    Išdėstome pyragaičius ant apvalios arba lygios kepimo formos, siūlės puse žemyn.
    Galima dėstyti ratu, galime širdies forma. Tešlos gabalėliai gali būti pasvirę vienas kito link.
  5. Kepame apie 20-30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
    Iškepusius su didele, plokščia mentele išimame ir sudedame norima forma ant lėkštės ar tortinės.
  6. Kol pyragaičiai kepa 3,8 l puode sumaišome cukrų, vyšnias ir 60 ml vandens.
    Užviriname iki vidutinės - stiprios ugnies.
    Sutriname uogas mediniu šaukštu, galima sutrinti jas bulvių košės trintuve.
    Toliau verdame 5 minutes, maišant dažnai, kol mišinys pradės energingai virti.
    Nedideliame dubenėlyje sumaišome krakmolą ir 60 ml vandens.
    Supilame į verdantį mišinį ir toliau verdame 1-2 minutes arba kol mišinys sutirštės.
    Pertriname padažą per tankų sietelį.
    Aplaistome kepinį, likusį padažą supilame aplink.
    Papuošiame avietėmis arba kaip sugalvosite.
    Likusį gabaliuką aš papuošiau šokolado formelėmis.
    Skanaus.
Receptą atsiuntė Alma
Komentarai
Zita (2016-02-15 14:38:29)
Mano nuomonė teigiama, vienas iš saldžiausių Valentinų :)
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]