Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Nedideliame puode, ant vidutinės ugnies, užkaisti pieną, sudėti sviestą, susmulkintą vanilę (kaitinti iki užvirimo). Tada nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinius ir jų trynius, suberti miltus ir cukrų bei viską gerai išmaišyti. Užvirusį pieną supilti į dubenį su kiaušiniais, miltais ir cukrumi. Išplakti masę.
Į atvėsusią tešlą supilti romą.
Dubenį su paruošta tešla apdengti naudojant maistinę plėvelę. Padėti i į šaldytuvą ir 24 val.
Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros. Formeles ištepti sviestu. Į kepimo formeles supilti paruoštą tešlą (palikti apie 1 cm iki formelės viršaus). Kepti 30 minučių. Perkelti skardą su kepimo formomis į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti dar 30 minučių.
Ištraukti groteles su pyragėliais iš orkaitės. Palaukti keletą minučių, kol pyragėliai kiek atvės. Tada išimti pyragėlius iš kepimo formelių ir patiekti.