Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Pavirinkite svogūnų laiškus verdančiame vandenyje pusė minutės ir sudėkite į indą su šaltu vandeniu.
Šoninės riekutę supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite.
Bulves supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais ir pallaikykite vandenyje.
Porą susmulkinkite ir pamerkite inde su vandeniu, kad išsiplautų purvas.
Į šoninę sudėkite česnaką ir porus. Pabarstykite druskos ir įdėkite pusę šaukšto sviesto. Nuolat maišykite.
Po 10 minučių į keptuvę sudėkite bulves ir įpilkite tiek vandens, kad viską apsemtų. Įberkite dar vieną žiupsnelį druskos bei čili pipirų. Troškinkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
Pasiruoškite lašišą. Reikės nupjauti trečdalį lašišos - taip kaip pavaizduota video.
Nuo likusios lašišos dalies nupjaukite odelę.
Pusiau perpjaukite lašišos gabaliuką.
Vieną nupjautą dalį perpjaukite pusiau kaip pavaizduota.
Didesniuosius gabaliukus patepkite garstryčiomis (galima pakeisti į majonezą). Pabarstykite pipiriukais. Ant viršaus uždėlite plonuosius lašišos gabaliukus.
Lašišos gabaliukai paruošti suvyniojimui.
Paimkite du svogūno laiškus ir sudėkite ant lėkštės pliuso forma. Ant jų uždėkite paruoštą lašišą, tik apversta puse (sekite video). Laiškus suriškite.
Aliejumi patepkite kepimo formą, sudėkite surištus lašišos gabaliukus, juos patepkite aliejumi ir pakaitinkite ant didelės ugnies apie 10 sekundžių.
Dėkitė į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepkite 15 minučių. Neišsigąskite, lašiša neturėjo būti kieta :)
Pašildykite pasigamintą porų sriubą, supilkite ją į lėkštę, įdėkite lašišos gabaliuką, pašlakstykite padažu ir pabarstykite druska.