Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, sviestą, kiaušinį, grietinę ir romo ekstraktą. Gerai išplakame iki vientisos masės.
Vietoj romo ekstrakto galima naudoti ir tikrą romą, tik reikėtų nepadauginti :)
Po truputį beriame miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai išmaišome. Įmaišome supjaustytus ananasus ir kokosus.
Vienoje skardinėje būna apie 420 gramų ananasų. Tik reikia nepamiršti prieš dedant juos supjaustyti, nebent jau pirkote susmulkintus, ir nusausinti.
Jei kepam keksiukus, supilam tešlą į 12 keksiukų formelių ir kepam 20 – 25 min. Jei keksą, tai padarom dvigubai daugiau tešlos ir kepam apie 1 val. ir 20 min.
Nepamirškite prieš išimant patikrinti, ar keksas iškepęs - vietomis bakstelkite mediniu pagaliuku ir pažiūrėkitė ar tešla nelimpa prie jo.
Nesenai garavo ant mano stalo, bet labai greitai dingo! :D Lengvai pagaminamas, ir tikrai skanus :) Aš kepiau vieną didelį keksą, bet man prireikė daugiau laiko negu čia parašyta, bet maanu tai priklauso nuo orkaitės...