Paieška
Reklama

Orkaitėje kepta vištiena

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Reikės:
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Pienas , 60 ml;
  • Parmezano sūris , 160 gr.;
  • Džiūvėsėliai , 160 gr.;
  • Raudonėliai (Oreganas) , 2 v.š.;
  • Paprika, malta , 1 a.š.;
  • Juodieji pipirai, malti , 2 žiups.;
  • Vištienos filė , 2 kg;
  • Sviestas , 130 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų.
  2. Iškloti didelį negilų kepimo indą kepimo popieriumi.
  3. Mažesniame inde išplakti kiaušinį ir pieną.
  4. Negilioje lėkštėje sumaišyti parmezano sūrį, džiūvėsėlius, raudonėlį, papriką ir pipirus.
  5. Pamerkti vištienos gabalėlius į kiaušinių ir pieno plakinį, nuvarvinti skysčio perteklių. Po to apvolioti džiūvėsėlių ir prieskonių mišinyje.
  6. Išdėlioti apvoliotus vištienos gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip, kad gabalėliai nesiliestų. Apšlakstyti tirpintu sviestu.
  7. Kepti 30-50 minučių 180° C orkaitėje (priklausomai nuo gabalėlių dydžio), kol gražiai apskrus. Kepimo metu, gabalėlių neliesti ir nevartyti. Patiekti su ryžiai ir salotomis.
Receptą atsiuntė Patricija
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]