Paieška
Reklama

Obuolių trupiniuotis

  • 4.0 5 4
4 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Įdarui:
  • Obuoliai , 6 vnt.;
  • Cukrus , 250 gr.;
  • Cinamonas , 0,5 a.š.;
Garnyrui:
  • Ledai , 200 gr.;
Trupiniams:
  • Miltai , 200 gr.;
  • Sviestas , 150 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite.
  2. Susmulkintus skiltelėmis ar kubeliais obuolius sudėkite į puodą.
  3. Ant obuolių suberkite cukrų, cinamoną arba gvazdikėlių ir puodą uždenkite.
  4. Uždėkite puodą ant ugnies ir virkite obuolius, kartais vis pamaišant su mediniu šaukštu ar mentele apie 20 minučių. Maišykite atsargiai, kad obuoliai nesusitrintų. Jie turi suminkštėti, bet netapti obuolių tyrele.
  5. Obuolius sudėkite į kepimo indą ir palikite, kad atvėstų.
  6. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į dubenėlį ir suberkite miltus. Rankomis maišykite miltus su sviestu, kol gausis trupiniai.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 150° C temperatūros.
  8. Ant obuolių užbarstykite tešlos trupinių.
  9. Kepkite apie 30 minučių, kol trupiniai gražiai apskrus.
  10. Patiekite su ledais ar grietinėle.
    Skanaus :)
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]