Paieška
Reklama

Naminiai koldūnai

  • 4.3 5 3
6 įvertinimai | 0
Kategorijos: Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
  • Miltai , 6 stikl.;
  • Aliejus , 10 v.š.;
  • Vanduo , 2 stikl.;
  • Malta jautiena , 1 kg;
  • Svogūnas , 1 vnt.;
  • Kiaušinis , 2 vnt.;
  • Mairūnas , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Labai daug metų naudojausi tradiciniu tešlos koldūnams ar virtiniams receptu. Tada viena ausim užgirdau apie plikytą tešlą, radau galybes jos aprašymų internete, eksperimentavau, gaminau, kol atradau savo variantą. Tešlos stebuklingumas tame, kad jos nereikia ilgai minkyti, o svarbiausia - ji nelimpa prie paviršiaus, ant kurio yra kočiojama. Visada, prieš kočiojant, pasigrožiu garuojančia tešla :)
  2. Miltus persijoju į gilesnį indą, supilu aliejų, šaukštu permaišau ir supilu verdantį vandenį. Kuo intensyviau išmaišau ir palieku tešlą kelioms minutėms, kad pravėstų. Tada jau rankomis užminkau tešlą.
  3. Įdarui gerai permaišau maltą jautieną, kiaušinius, smulkiai kapotą svogūmą ir prieskonius.
  4. Tešla gaunasi elastinga, todėl galima iškočioti labai plonus lakštus. Pjaustau norimo dydžio apskritimus ir formuoju koldūnus.
  5. Druską naudoju tik vandeny, kuriame verdu koldūnus.
  6. Iš šios normos gaunasi apie 100vnt., 4/5 jų užšaldau.
    Patarimas - kad šaldomi virtiniai ar koldūnai nesuliptų, prieš dedant į maišelius, juos paskleidžiu šaldiklyje kol tampa kieti ir tik tada pakuoju.
Receptą atsiuntė Kūmutė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]