Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Pomidorų padažas:
Česnakus smulkiai supjaustyti ir pakepinti alyvuogių aliejuje 1 minutę. Supilti konservuotus smulkintus pomidorus kartu su skysčiu, įdėti lauro lapus, džiovintas ar šviežias sukapotas žoleles, įberti druskos. Uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir virti 20 minučių. Įdėti cukraus, pipirų ir gerai išmaišyti.
Raugo maišymas:
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų ir sutrinti iki vientisos masės su šakute arba šluotele. Pastatyti masę šiltoje vietoje ir palikti 15 minučių, kol pakils.
Tešlos paruošimas:
Kol kyla raugas, sumaišyti miltus su druska, kiaušiniu ir aliejumi iki trupinių. Į trupinius įpilti iškilusias mieles. Gautą tešlą minkyti 10 minučių, kol pasidarys elastinga. Padėti tešlą ant aliejumi išteptos lėkštės, ant viršaus uždėti rankšluostėlį ir palikti šiltoje vietoje 30 minučių. Praėjus 30 minučių tešlą minkyti ant miltais apibarstyto stalo 5 minutes. Vėl padėti ant aliejumi pateptos lėkštės, uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 minučių šiltoje vietoje.
Labai plonai iškočioti tešlą ant stalo, apibarstyto miltais. Suformuotą picos padą kepti 210°C temp. orkaitėje 10 minučių. Pakeptą padą išimti, patepti jį pomidorų padažu, pabarstyti sutarkuotu sūriu, sudėlioti supjaustytą kumpį ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius. „Margaritos“ picai patepti pakeptą padą pomidorų padažu, ant viršaus išdėlioti rutuliukais supjaustytą mocarelos sūrį.
Picas pašauti į iki 210 °C temp. įkaitintą orkaitę 15-20 minučių. Picoms iškepus, papuošti jas šviežiais baziliko lapeliais arba rukolos lapais.