Paieška
Reklama

Naminė duona

  • 0 0 0
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 1
Tešlai:
  • Miltai , 900 gr.;
  • Sūris , 200 gr.;
  • Sėlenos, kviečių , 100 gr.;
  • Mielės , 40 gr.;
  • Svogūnai , 2 vnt.;
  • Jūros druska , 2 v.š.;
  • Medus , 1 v.š.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Blendinį paruošti iš sutrintų mielių, kviečių sėlenų, medaus, 3/4 l vandens (35 C) ir 250 g miltų. Dubenį su blendiniu pridengti drobule ir palikti, kad pastovėtų.
  2. Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
  3. Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
  4. Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
  5. Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių sumažinti ugnį nuo 220 laipsnių iki 175 laipsnių ir kepti dar apie 1 valandą.
Receptą atsiuntė Liepa
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]