Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Blendinį paruošti iš sutrintų mielių, kviečių sėlenų, medaus, 3/4 l vandens (35 C) ir 250 g miltų. Dubenį su blendiniu pridengti drobule ir palikti, kad pastovėtų.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą.
Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių sumažinti ugnį nuo 220 laipsnių iki 175 laipsnių ir kepti dar apie 1 valandą.