Paieška
Reklama

Morkų pyragas

  • 4.0 5 4
4 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Tešlai:
  • Miltai , 2 stikl.;
  • valgomoji soda , 2 a.š.;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Cinamonas , 1 a.š.;
  • Cukrus , 2 stikl.;
  • Aliejus , 1,3 stikl.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Morkos , 4 vnt.;
  • Graikiniai riešutai , 1,3 stikl.;
  • geltonos razinos , 0,5 stikl.;
  • Imbieras , 2 v.š.;
Kremui:
  • Sviestas , 113 gr.;
  • Grietinėlės sūris , 280 gr.;
  • Cukraus pudra , 2,5 stikl.;
  • Druska , 0,3 a.š.;
  • Vanilės ekstraktas , 2 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 175oC (350oF ).
  2. Kepimo skardą/formą ištepti sviestu, negailint – ir dugną, ir šonus; galima naudoti arba vieną didelę stačiakampę skardą "9 x 13 x 2" (23 x 33 x 5 cm), arba dvi apvalias "9” (23 cm skersmens) skardas/formas. Skardos dugną ištiesti sviestiniu popieriumi. Popierių taip pat ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir apvožus skardą, iškratyti neprilipusius miltus.
  3. Miltus, sodą, druską ir cinamoną persijoti. Aš dažniausiai miltus sijoju ant didelio sviestinio popieriaus lakšto, kad jie sijojami po visą stalą neišsilakstytų ir, kad būtų patogu juos paskui supilti į tešlą.
  4. Į didelį dubenį sudėti cukrų ir aliejų, gerai išplakti. Po vieną dėti kiaušinius, vis išplakant po kiekvieno kiaušinio. Dėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Maišymui geriausiai tinka tvirtas medinis šaukštas. Su liauna lopetėle šitos tešlos nepamaišysi.
  5. Dėti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į paruoštą formą (ar formas). Kepti apie 35 – 40 minučių, kol pyrago viršus taps sodrios rudos spalvos, o vidurys bus pilnai iškepęs ir nebelips prie testerio.
  6. Ištraukus pyragą iš orkaitės, palaukti 15 – 20 minučių, kol jis šiek tiek atvės, tada skardą apvožti ant lygaus paviršiaus (pjaustymo lentos, padėklo, grotelių,…), nulupti sviestinį popierių, vėl atsargiai jį atvožti į “pradinę padėtį” ant kitos skardos ar padėklo ir leisti jam pilnai atvėsti, kelias valandas tai tikrai, o geriausiai – kepti pyragą iš vakaro ir palikti jį atvėsti per visą naktį.
  7. Sviestą ir sūrį išsukti su mikseriu arba mediniu šaukštu. Sudėti cukrų, druską, vanilę ir viską vėl gerai išmaišyti.
  8. Kremas turi būti tokio tirštumo, kad jį nesunkiai būtų galima tepti, toks nei per skystas, nei per tirštas; kremo tirštumą galima lengvai reguliuoti į jį įpylus porą arbatinių šaukštelių pieno arba grietinėlės (jeigu kremas per tirštas), arba įdedant šiek tiek daugiau cukraus pudros (jeigu kremas per skystas).
  9. Kremu aptepti atvėsusio pyrago viršų ir šonus, o jeigu kepate tortą – aptepti apatinio sluoksnio viršų, užvožti antrą sluoksnį, aptepti torto viršų ir šonus, o likusiu kremu dekoruoti (jeigu yra toks noras!). Tortas atrodo puikiai ir nedekoruotas, tik apibarstytas smulkintais graikiškais riešutais arba migdolais.
Receptą atsiuntė Aušra
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]