Paieška
Reklama

Moliūgų ir obuolių pyragas

  • 5.0 5 1
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
  • Moliūgas, tarkuotas , 300 gr.;
  • Sviestas 82% , 100 gr.;
  • Cukrus , 150 gr.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Obuoliai , 1 vnt.;
  • Miltai Spelta , 250 gr.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Cinamonas, maltas , 1 žiups.;
  • Muskatas, maltas , 1 žiups.;
  • Kedro riešutai , 1 sauj.;
  • Granola , 1 sauj.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupti moliūgą ir sutarkuoti stambia trintuve.
    Jeigu susidaro labai daug sulčių, truputį nuspausti jas.
  2. Gerai nuplauti obuolį, išskobti sėklalizdį ir su visa žievele sutarkuoti ta pačia trintuve.
  3. Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi ir sudėti į moliūgo masę, išmaišyti.
  4. Sudėti kiaušinius ir vėl gerai išmaišyti.
  5. Sudėti tarkuotus obuolius, išmaišyti.
  6. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir muskatu ir sudėti į moliūgo masę.
    Viską vėl gerai sumaišyti.
  7. Sviestu ištepti silikoninę 26 cm skersmens formą, pabarstyti ją miltais ir supilti tešlą.
    Kepti pyragą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 minučių, iki auksinės rudos spalvos.
    Patikrinti, ar pyragas iškepęs, reikia dantų krapštuku. Jeigu viduje sausa, pyragas iškepęs.
    Papuošti kedro riešutais ir granola.
Receptą atsiuntė Alma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]