Paieška
Reklama

Mėtiniai ledai su šokoladu (Mint Chocolate Chip)

  • 5.0 5 5
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Reikės:
  • mėtų lapeliai , 2 sauj.;
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Grietinėlė , 2 stikl.;
  • Cukrus , 0,8 stikl.;
  • Kiaušinių tryniai , 5 vnt.;
  • tamsus šokoladas , 150 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. 1 litro talpos plastikinį uždengiamą indą įstatyti į šaldiklį ir palikti, kad jis gerai įšaltų.
  2. Vidutinio dydžio puode pakaitinti mėtas, pieną, vieną stiklinę grietinėlės ir cukrų. Kai viskas gerai užkais, puodą nukelti nuo ugnies, uždengti, ir palikti maždaug valandai, kad “pritrauktų”. Po valandos ištraukti mėtų lapelius iš pieno, juos gerai nuspausti, stengiantis į pieną išspausti kuo daugiau žalsvų mėtų sulčių. Nuspaustus mėtų lapelius išmesti. Pieno/grietinėlės mišinį vėl pakaitinti.
  3. Atskirame dubenyje suplakti trynius. Į juos plona srovele pilti karštą pieno mišinį, viską intensyviai plakant šluotele. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, viską perpilti į tą patį puodą, kuriame buvo kaitintas pienas. Ant silpnos ugnies kaitinti trynių/pieno/grietinėlės mišinį, pastoviai maišant, kol pradės tirštėti ir, įmerkus į mišinį mentelę arba šaukštą, jie pasidengs plona kremo plėvele (maždaug 3 - 4 minutes). Puodą nukelti nuo ugnies.
  4. Į didoką dubenį supilti likusią grietinėlę (1 stiklinę), ant dubens viršaus uždėti tankų sietelį. Į grietinėlę, perkošiant per sietelį, supilti visą mėtomis kvepiantį trynių/pieno/grietinėlės mišinį. Viską gerai išmaišyti, dubenį uždengti plėvele ir įstatyti į šaldytuvą nakčiai, kad pilnai atšaltų.
  5. Atšaldytą mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti, kol ledai sutirštės, maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo mašinos šaltumo ir galingumo.
  6. Kol ledai sukasi, sulaužyti šokolado plytelę į mažus gabalėlius ir ištirpinti arba mikrobangų krosnelėje, arba garų vonelėje. Iš šaldiklio išimti indą, į kurį dėsite ledus. Į indo dugną su šaukštu privarvinti, visaip "prikringeliuojant", ištirpinto šokolado. Šokoladas ant indo paviršiaus iškart sukietės. Kai ledai mašinoje bus paruošti, dėti juos sluoksniais į paruoštą atšaldytą indą, tarp ledų sluoksnių vis "prikringeliuojant" tirpinto šokolado. Sudėjus visus ledus, indą sandariai uždengti ir įstatyti į šaldiklį, kad ledai pilnai sukietėtų.
Receptą atsiuntė Aušra
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]