Paieška
Reklama

Mažo kaloringumo salotos

  • 3.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 2
Padažui:
  • Jogurtas, natūralus , 4 v.š.;
  • Medus , 1 v.š.;
Salotoms:
  • Obuolys , 300 gr.;
  • Daiginti kviečiai , 4 v.š.;
  • Avižiniai dribsniai , 4 v.š.;
  • Abrikosai, džiovinti , 40 gr.;
  • Citrinos sulčių , 2 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Stiklinę ekologiškų ar iš patikimo ūkininko pirktų kviečių grūdų gerai nuplauname po šaltu vandeniu (plovimui tinka ozonuotas arba jonizuotas vanduo) ir užmerkiame 24 valandoms, kad būtų apsemti bent 1 cm virš grūdų. Jei turime galimybę, padarome tarpinius 1 ar 2 perplovimus. Po to kai jau pamirkėme, dar kartą nuplauname ir drėgnus supilame į gilią lėkštę ar dubenį ir uždengiam taip, kad oras šiek tiek galėtų cirkuliuoti, bet drėgmė išsilaikytų. Pastatome 22-25 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Ir viskas, po 12 val. grūdai perplaunami ir valgomi arba perplaunami ir dar palaikomi. Net jei daigelis dar nepasirodė, visi procesai grūdo viduje jau prasidėję.
    Skaniausia, perplauti šiltu vandeniu ir tada valgyti. Jei nesuvalgote iš karto, toliau dar keletą dienų galima laikyti šaldytuve. Jei daigelis viršijo 3 milimetrus, grūdai valgyti netinkami, jie NUODINGI - būtina juos išmesti.
  2. Obuolius supjaustome kubeliais.
  3. Džiovintus abrikosus galima taip pat susmulkinti ir viską sumaišome su medumi ir jogurtu.
  4. Skanu ir sveika!
Receptą atsiuntė Milda
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]