Paieška
Reklama

Maskarponės sūrio tortas "Bobų vasara"

  • 5.0 5 3
5 įvertinimai | 1
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
  • Riešutai, (mėgstami, susmulkinti) , 50 gr.;
  • Sūris, maskarponės , 500 gr.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Kondensuotas pienas , 180 gr.;
  • Grietinėlė, (35 procentų) , 250 gr.;
  • Grietinė, jogurtinė , 500 gr.;
  • Cukraus pudra , 5 v.š.;
  • Vanilinis cukrus , 3 v.š.;
  • Citrina , 1 vnt.;
  • Likeris, geltonas, aromatingas) , 2 v.š.;
  • Želatina , 8 v.š.;
  • Sultys, aviečių (saldžios) , 400 gr.;
  • Sausainiai, šokoladiniai , 400 gr.;
  • Moliūgas, nuluptas , 200 gr.;
  • Nektarinai , 2 vnt.;
  • Ciberžolė , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną (100 g.) ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite.Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Kepinį atvėsinkite, bet neimkite iš formos.
  2. Želatinos reikės trims skirtingiems torto sluoksniams. Paruoškite ją pagal instrukciją mažame kiekyje vandens.
  3. Maskarponę sutrinkite su grietinėle, supilkite jogurtinę grietinę, miltelinį, vanilinį cukrų (2 šaukštus) ir maišykite. Vėliau įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių ir vėl maišykite. Supilkite pusę paruoštos želatinos ir gerai sumaišykite.
    Į kepimo formą ant sausainių supilkite (geriau nelygiai!) pusę baltos masės ir dėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Į uogų tyrę supilkite raudonam sluoksniui skirtą želatiną (pusę likusios), sumaišykite ir pusę želės zigzagais pilkite ant balto torto sluoksnio. Palaikykite šaldytuve, kol apstings.

    Supilkite baltą sluoksnį, truputį palaikykite šaldytuve, vėl pamarginkite uogų tyre.
  5. Kol tortas stingsta, galite ruošti geltoną sluoksnį. Jau paruoštą želatiną, kad nesustingtų, patogu laikyti šiltame vandenyje. Sutarkuokite moliūgo gabaliuką, nuluptus vaisius, įpilkite stiklinę vandens ir pavirkite apie 10 minučių. Kiek pravėsus, įdėkite 80 g. šaukštus sutirštinto pieno su gerai išmaišyta ciberžole. šaukštu vanilinio cukraus. Į atvėsusią masę įpilkite kelis šaukštus citrinos sulčių, pamaišykite, supilkite želatiną, likusią, vėl pamaišykite ir pilkite ant torto.
  6. Per naktį laikykite šaldytuve. Papuoškite pagal fantaziją. Aš puošiau rudeniškais motyvais.

    Į storumą, bobulės ir diedukai, taigogi. Vaikams ruošiant, likerio nepilti.
Receptą atsiuntė Regina
Komentarai
Dovas (2015-09-21 14:06:52)
Tikras šedevras
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]