Paieška
Reklama

Lietiniai blyneliai

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 300 gr.;
  • Alus , 0,5 l;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Grietinė , 1 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Cukrus , 1 žiups.;
Apvoliojimui:
  • Džiūvėsėliai , 1 v.š.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Pienas , 50 ml;
Kepimui:
  • Aliejus , 1 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Du kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite cukraus ir druskos. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite.
  2. Tuomet berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų.
  3. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis. Apkepkite iš vienos pusės.
  4. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos, paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvesėliais ir apkepkite. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant pašildyti orkaitėje.
Receptą atsiuntė Donata
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]