Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Į 0,7 l karšto vandens supilame 3 pakуlius braškių želė. Brinkiname 7 minutes. Truputį atšildytus ledus išplakame mikseriu. Lėtai srovele į ledų masę pilame skystą želė. Labai greitai maišome, pridedame bruknių. Masė labai greitai stingsta, todėl skubiai sukrečiame į Tupperware želė žiedą. Dedame į šaldytuvą maždaug 5-6 valandoms.
Braškes gerai nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną įsmeigiame medinį dantų krapštuką.
Riešutus pamerkiame verdančiame vandenyje, kad lengviau nusiluptų. Nulupame. Nusausinę stambiai sumalame mėsmale.
Irisus, druską ir grietinėlę ištirpiname vandens vonelėje. Galima tai padaryti ir mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.
Kiekvieną braškę iki pusės merkiame į irisų masę ir apvoliojame maltuose riešutuose.
Gražiai išdėstome lėkštėje.