Cukinijas ir baklažanus supjaustyti griežinėliais, apibarstyti druska ir palikti 10 min. Po to pakepinti keptuvėje.
Padažui susmulkintus svogūnus pakepinti su 40 g sviesto, suberti ir paskrudinti miltus, o paskui įmaišyti vyną, sultinį, grietinę, pagardinti prieskoniais.
Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti truputį padažo ir įkloti 4 lazanijos lakštus, juos aptepti padažu.
Ant jų dėti sluoksnį baklažanų, apibarstyti 1/3 sūrio, žalumynais, dėti sluoksnį žuvies, cukinijų ir griežinėliais supjaustytų pomidorų, vėl apšlakstyti padažu, uždėti 4 lazanijos lakštus ir sluoksniuoti iš naujo.
Paskutinis sluoksnis – keturi lazanijos lakštai, ant kurių supilti likusį padažą, apibarstyti sūriu ir žalumynais. Lazaniją kepti pusvalandį 220 C orkaitėje. Skanaus!