Paieška
Reklama

Lazanija su Bolonijos padažu

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Ingredientai:
  • Lazanijos makaronai , 1 pak.;
  • Aliejus , 2 v.š.;
  • Svogūnai , 2 vnt.;
  • Miltai , 3 v.š.;
  • Sviestas , 60 gr.;
  • Česnakai , 2 skilt.;
  • Jautiena, malta , 500 gr.;
  • Sūrus, geltonas, tarkuotas , 150 gr.;
  • Raudonas vynas , 150 ml;
  • Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“ , 1 pak.;
  • Bazilikai , 1 a.š.;
  • Pomidorų pasta , 1 v.š.;
  • Raudonėliai (Oreganas) , 1 a.š.;
  • Pienas , 500 ml;
Gaminimo instrukcija:
  1. Mažais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos karštame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir ,nuolat maišant, kepkite.
  2. Kuomet mėsa iškeps, supilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
  3. „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ sumaišykite su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, baziliko ir raudonėlio. Lėtai virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.
  4. Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.
  5. Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.
  6. Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.
  7. Sutepkite makaronus bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki mėsa pasibaigs. Paskutinį sluoksnį uždenkite makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Knorr
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]