Paieška
Reklama

Kvietinė duona

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Reikės:
  • Kvietiniai miltai , 470 gr.;
  • Mielės , 1 a.š.;
  • Vanduo , 240 ml;
  • Kiaušinio tryniai , 1 vnt.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Medus , 3 v.š.;
  • Sviestas , 30 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilkite kambario temperatūros vandenį į plakimo dubenį. Suberkite sausas greitai kylančias mieles, miltus, kiaušinio trynį, druską, medų ir kambario temperatūros sviestą. Nustatę lėtą režimą maišykite tešlą apie 4 minutes. Jei tešla per daug skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir maišykite dar 4 minutes.
  2. Tešlą perdėkite į kitą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ar celofaniniu maišeliu ir palikite tešlą 1,-5-2 valandoms.
  3. Stalą, ant kurio minkysite tešlą, pabarstykite miltais. Šiek tiek miltų užberkite ir ant tešlos. Rankomis paspauskite tešlą, kad išeitų oras. Paminkykite tešlą bent du kartus ir suformavę pailgą storą volelį perdėkite į kepimo formą.
  4. Tešlą išlyginkite, kad pasklistų po visą formą. Uždenkite tešlą maišeliu ir palikite šaldytuve per naktį.
  5. Kitą dieną įkaitinkite orkaitę iki 190° C.
  6. Jei tešla nepakilo (nepadvigubėjo), palikite kambario temperatūroje dar 2 h.
  7. Kepimo formą su tešla įdėkite į orkaitę. Vidų papurkškite vandeniu. Kepkite 30 minučių.
  8. Skanaus!
Receptą atsiuntė Simona
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]