Vanilės ankštį pavirti piene ant silpnos ugnies 5 min., po to pieną šiek tiek atvėsinti, perkošti ir dar į neatvėsusį sudėti mieles, cukraus 2 šaukštus ir išplakti. Įdėti trupučiuką druskos, du kiaušinius, aliejų ir vėl viską išplakti. Plakinį supilti į miltus, išmaišyti, padėti šiltai. Aš dubenį merkiu į karštą vandenį.
Kai pakyla, pamaišyti ir vėl palaukti, kol iškils. Tuomet tešlą gerai išmaišyti, aliejumi ištepti skardą. Šiek tiek tešlos, maždaug penktadalį, reikia pasilikti krokodilo keterai ir kojoms. Skardoje formuoti ovalo formos krokodilo kūną. Tešlos storis skardoje - 0,5 cm. Iš abiejų ovalo pusių žirklėmis kas 1 cm padaryti maždaug 3 cm gylio įkirpimus.Tas vietas, kur bus krokodilo nosis ir uodega galima palikti ir nekarpytas.
Išilgai krokodilo kūno sukrėsti varškės įdarą, pagamintą pridedant į ją džiovintų vaisių ir 2 šaukštus cukraus. Imti po vieną tešlos juostelę ir lenkti ant varškės įdaro tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Uždėti 2 "akis' - slyvas, sukočioti trumpą tešlos juostelę ir uždėti prie akių - kakta. Ją taip pat galima žirklėmis įkirpti keliose vietose - supykęs atrodys. Toliau pagaminti ir prilipdyti kojas, sukarpyti "nagus', padaryti ilgą juostą iš tešlos ir uždėti ant nugaros, ją kas 1 cm įkirpti .
Kepti apie 35 min. Iškepusį papuošti pagal fantaziją. Šį pyragą prieš kelis metus gavau dovanų nuo sūnaus. Žinoma, kepėm abu.