Paieška
Reklama

Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 3
Ingredientai:
  • Sluoksniuota tešla , 3 lap.;
  • Kriaušės , 8 vnt.;
  • Cukrus , 90 gr.;
  • Sviestas , 40 gr.;
  • Migdolų dribsniai , 1 sauj.;
  • Imbieras, maltas , 0,5 a.š.;
  • Čiobreliai, šakelės , 3 vnt.;
  • Vanilės ankštis , 1 vnt.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
  • Grietinėlė, 35 proc. riebumo , 250 ml;
  • Vanilinis cukrus , 0,5 a.š.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome
  2. kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.
  3. Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.
Receptą atsiuntė Vilma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]