Sprandinę perpjauti, bet ne iki galo, kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas, gabalas. Iš visų pusių gardinti druska, pipirais.
Grybus supjaustyti griežinėliais. Morkas sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Dėti į keptuvę grybus, apkepinti, pridėti morkas, pakepinti 5 minutes. Pridėti svogūną, uždaryti dangtiį ir ant mažos ugnies troškinti apie 10 minučių.
Per visą sprandinės gabalą tolygiai išdėlioti įdarą. Susukti mėsą labai standžiai. Dėti į kepimo maišelį,o maišelį gerai suspausti 5 spaustukais po visą plotą. (turi gautis, kaip parduotuvėje vynioja vyniotinius). Dėti į skardą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Leisti atvėsti maišelyje ir tada supjaustyti gabalėliais.
Man skanu su salotomis: pomidorai, poras, druska, pipirai. Gardinti alyvuogių aliejumi. Bet galima ir dėti ant duonos vietoj dešros. Skaniau ir sveikiau. Šaldytuve gali išbūti ne vieną dieną.