Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir palikti, kad suputotų.
Į miltus suberti druską, supilti aliejų ir mieles. Išminkyti tešlą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų (maždaug 1-2 valandoms).
Burokine tarka sutarkuoti sūrius ir iš jų suformuoti kamuolį.
Iš pakilusios tešlos suformuoti blyną, ant jo vidurio dėti sūrio kamuolį ir atsargiai imant tešlos kraštus juos sukelti suformuojant kaip krepšelį. Gautus kraštelius užlankstyti, turi gautis kamuolys.
Tada atsargiai minkant arba kočiojant suformuoti blyną, jo viduryje padaryti skylutę ir dėti ant orkaitės kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, aptepti trynio ir vandens mišiniu.
Kepti apie 15 minučių 200 laipsnių pagal Celsijų karštumo orkaitėje.
Pro padarytą skylutę turi išeiti oras ir blynas nesipūsti, jei vis dėlto pučiasi dar kartą padarytą skylutę praplatinti, kad subliukštų. Iškepusį aptepti tirpintu sviestu.