Paieška
Reklama

Keksas apelsinų skonio

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Tešlai:
  • Pienas , 150 ml;
  • Miltai , 300 gr.;
  • Sviestas , 140 gr.;
  • Cukrus , 100 gr.;
  • Razinos , 70 gr.;
  • Migdolai , 30 gr.;
  • Mielės , 5 gr.;
  • Cukraus pudra , 2 v.š.;
  • Kiaušinis , 1 vnt.;
  • Apelsinas , 1 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite mieles šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje.
  2. Apelsiną nulupkite, išspauskite sultis. Į likusius miltus berkite druską, cukrų, įtarkuokite sviestą, muškite kiaušinį, pilkite apelsinų sultis ir raugą.
  3. Užminkykite tešlą ir palikite dar valandai. Razinas išplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikite. Sudėkite jas į tešlą, berkite tarkuotas apelsino žieveles ir dar kartą išminkykite.
  4. Migdolus perliekite verdančiu vandeniu, 10 minučių palikite, tada nulupkite.
  5. Kepimo formą apšlakstykite vandeniu, ant dugno sudėkite migdolus.
  6. Sudėkite į formą tešlą ir pusvalandžiui palikite.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C, kepkite keksą 45 minutes.
  8. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės, truputį ataušinkite. Prieš tiekdami apibarstykite cukraus pudra.
Receptą atsiuntė Henrieta
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]