Paieška
Reklama

Karamelinis riešutų pyragas

  • 4.8 5 5
5 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 5
Ingredientai:
  • Sviestas, šaltas , 130 gr.;
  • Miltai , 220 gr.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Grietinėlė (36% riebumo) , 1 stikl.;
  • Cukrus, rudas , 50 gr.;
  • Medus , 50 gr.;
  • Riešutai, įvairūs , 2 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius.
  2. Tuomet, po šaukštą, pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.
  3. Tešlą išimkite iš smulkintuvo, suformuokite iš jos kamuolį, dėkite į maišelį ir šaldykite porą valandų.
  4. Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temp. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.
  6. Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų, apelsino žievelę sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min)
  7. Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.
Receptą atsiuntė Rūta
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]