Paieška
Reklama

Kalėdiniai keksiukai

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Keksų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Tešlai:
  • Mielės, sausos , 1 a.š.;
  • Pienas , 200 ml;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Kiaušiniai , 6 vnt.;
  • Cukrus , 240 gr.;
  • Kvietiniai miltai , 700 gr.;
  • Razinos , 120 gr.;
  • Apelsino žievelė , 1 a.š.;
  • Džiovinti vaisiai , 100 gr.;
  • Brendis , 100 ml;
  • Vanilės ekstraktas , 2 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles išmaišykite šiltame piene.
  2. Į pieną supilkite išplaktus kiaušinius su sviestu ir cukrumi.
  3. Suberkite kvietinius miltus.
  4. Razinas ir džiovintus vaisius užpilkite romu ar brendžiu ir palaikyti 10-15 minučių.
  5. Į tešlą sudėkite vaisius, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę ir vanilės ekstraktą.
  6. Tešlą gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.
  7. Tešlą supilstykite į keksiukų kepimo formeles.
  8. Kepkite 5 minutes 210° C orkaitėje, po to sumažinkite temperatūrą iki 185° C ir kepkite dar apie 35 minutes. Kadangi turiu didesnes nei įprasta keksiukų kepimo formeles, tai kepimo laikas pailgėja, tačiau jei kepsite įprastose, standartinio dydžio formelėse, užtenka kepti apie 20-25 minutes.
Receptą atsiuntė Fausta
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]