Paieška
Reklama

Kakaviniai keksiukai

  • 3.0 3 1
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Ingredientai:
  • Sviestas , 150 gr.;
  • Cukrus , 150 gr.;
  • Miltai , 120 gr.;
  • Razinos , 100 gr.;
  • Šokoladas, juodasis , 100 gr.;
  • Cukraus pudra , 100 gr.;
  • Krakmolas , 50 gr.;
  • Kakava, nesaldinta , 50 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 40 gr.;
  • Kiaušiniai , 4 vnt.;
  • Kepimo milteliai , 1,5 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą.
  2. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą.
  3. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki.
  4. Įkaitinti orkaitę iki 200C. Masę supilti į keksiukų formeles, įdėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį.
  5. Kepimo pabaigoje keksiukai turi viršūnėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "krateris". Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.
Receptą atsiuntė Lina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]