Paieška
Reklama

Itališkas apkepas

  • 3.8 5 4
4 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 5
Reikės:
  • Jautiena , 1 kg;
  • Fermentinis sūris , 300 gr.;
  • Majonezas , 250 gr.;
  • Alyvuogės , 10 vnt.;
  • Paprika , 3 vnt.;
  • Pomidorai , 3 vnt.;
  • Morkos , 2 vnt.;
  • Svogūnai , 2 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Kmynai , 1 žiups.;
  • Petražolės , 1 pund.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais ir pamušti.
  2. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, pabarstyti pipirais ir kitais mėgiamais prieskoniais. Apkepinti aliejuje. Apkepintą mėsą sudėti į kepimo indą aukštais kraštais.
  3. Morkas sutarkuoti burokine tarka ir sudėti ant jautienos gabalėlių, pabarstyti smulkintomis petražolėmis, kmynais.
  4. Ant viršaus uždėti ir tolygiai ištepti majonezą. Dėti žiedeliais supjaustytą papriką,po to - plonais griežinėliais supjaustytą svogūnų sluoksnį, ant viršaus - griežinėliais supjaustytų pomidorų sluoksnį, vėl svogūnus, papriką ir vėl svogūnus. Alyvuoges galite dėti paskutines arba pabarstyti kiekviename sluoksnyje.
  5. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus svogūnų, pabarstome tarkuotu sūriu.
  6. Svogūnų sluoksnius užtepame majonezu. Sūdyti kiekviena sluoksnį, bet po truputį.
  7. Apkepą dedame į 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20 min.
Receptą atsiuntė Šarūnė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]