Paieška
Reklama

Indų saldainiai "Badam Burfi"

  • 5.0 5 4
6 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Migdolai , 1 stikl.;
  • Pienas , 0,5 stikl.;
  • Kondensuotas pienas , 0,5 stikl.;
  • Cukrus , 0,2 stikl.;
  • Šafranas , 1 pund.;
  • Lydytas sviestas , 5 v.š.;
  • Pistacijos ;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Migdolus sudėkite į pieną ir pamirkykite bent valandą. Tuomet viską sumalkite blenderiu.
  2. Pamirkykite šafranus dvejuose šaukštuose šilto pieno ir leiskite jiems nusivarvėti.
  3. Į gilų troškintuvą supilkite paruoštą miglolų masę ir maišydami pavirkite 3-4 minutes.
  4. Sudėkite šafranus, nuolat maišykite.
  5. Labai palengva įmaišykite lydytą sviestą. Maišykite tol, kol jis tolygiai įsimaišys į migdolų masę.
  6. Masei sutirštėjus, supilkite kondensuotą pieną (jei jums trūksta saldumo, įdėkite papildomai cukraus).
  7. Virkite dar 5-7 minutes, nuolatos maišykite, kad masė neprisviltų. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  8. Į tą laiką formą ištepkite sviestu. Pasirinkite tokią formą, kuri tilptų į šaldytuvą.
  9. Supilkite dalį masės į kepimo formą. Ant viršaus pabarstykite skaldytų pistacijų ir atliekamo šafrano.
  10. Šaldykite pusvalandį. Jei masė nebus pakankamai sustengus, šaldytuve palaikykite apie 15 minučių.
  11. Beje, brangiausias šio saldumyno ingredientas yra šafranas, jis sudaro didžiąją dalį visos patiekalo kainos.
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]