Paieška
Reklama

Graikiška baklava

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Sirupui:
  • Vanduo , 1 stikl.;
  • Medus , 0,5 stikl.;
  • Cukrus , 1,5 stikl.;
  • Citrinos , 2 vnt.;
  • Vanilė , 1 žiups.;
  • Konjakas , 2 v.š.;
Pyragaičiams:
  • Migdolai , 0,5 kg;
  • Džiūvėsėliai , 2 v.š.;
  • Cinamonas , 1,5 a.š.;
  • Gvazdikėliai , 0,5 a.š.;
  • Fyllo tešla , 0,5 kg;
  • Sviestas , 0,8 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite migdolus arba riešutus, džiūvėsius, cinamoną ir gvazdikėlius. Sviestą ištirpinkite ir patepkite juo kepimo skardą. Vieną tešlos lapą patepkite sviestu ir pusę jo užtepkite riešutų mase. Susukite užteptą tešlos lapą į ritinėlį ir įdėkite į kepimo skardą.
  2. Pridėkite pilną kepimo skardą tokių ritinėlių. Iš viršaus baklavą patepkite trupučiu sviesto ir aštriu peiliu supjaustykite ritinėlius gabaliukais. Peilis būtinai turi būti aštrus, kad ritinėliai neiširtų. Supjaustę ritinėlius, apšlakstykite juos truputėliu šalto vandens.
  3. Baklavą galima užšaldyti arba iš karto kepti. Kepkite orkaitėje 30–40 minučių 175 °C temperatūroje, kol baklava taps gelsva.
  4. Sudėkite produktus sirupui (reikia sutarkuoti dviejų citrinų žievelę ir išspausti 0,5 citrinos sultis; vietoje medaus galima dėti gliukozės; konjakas gali būti pakeičiamas brendžiu ar kitu alkoholiniu gėrimu) į puodą ir virkite 5-10 min.
  5. Kai baklavą ištrauksite iš orkaitės, iš karto užpilkite ant jos karštą sirupą. Palikite baklavą kuriam laikui, kol sirupas susigers. Kad baklava būtų traški, neuždenkite dangčiu ir nedėkite į šaldytuvą. Tinka vartoti savaitę.
Komentarai
zoro (2009-06-01 17:27:33)
galima isigyti ir RIMI
salvinija (2009-06-01 17:27:33)
kur gauti filia teslos???? labai noreciau pasigaminti,nes dievinu baklava!!!
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2020 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt