Avinžirnius užpilkite vandeniu. Vanduo turi avinžirnius gerai apsemti, tad vandens pilkite tiek, kad virš avinžirnių būtų apie 2 cm. Palikite 2 valandoms arba per naktį. Ryte pamatysite jie bus išbrinkę.
Vandenį nuo avinžirnių nupilkite.
Avinžirnius sutrinkite su blenderiu. Sutrinkite iki purios masės (piurė) konsistencijos.
Sutrinkite kitus ingredientus: sukapotas petražoles, kalendrą, papriką, česnaką bei du šaukštus jau pasigamintos purios avinžirnių masės.
Sutrintą žalumynų masę sudėkite į avinžirnių piurė. Taip pat sudėkite miltus, kmynus, kalendros sėklas, sodą, druską ir pipirus.
Viską gerai išmaišykite. Jei masė pasirodys per daug sausa, įpilkite kelis šaukštus vandens ir dar kartą išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų.
Rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus. Turėtų gautis apie 25-30.
Rutuliukus sudėkite į įkaitintą aliejų.
Virkite apie 2 min., kol gražiai paruduos.
Išgriebtus rutuliukus sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluostėliais.