Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Gaminti paprasta. Padarome tešlą iš nurodytų produktų. Minkymas turėtų užtrukti apie 10 min. Galima daryti duonkepėje su minkymo programa. Čia kievieno fantazijos reikalas, kaip tą tešlą paruošite.
Suminkę sudedame į indą (laikome šiaip apie 1 val.), kurį galėtume uždengti maistine plėvele.
Supjaustykite įdaro ingredientus. Visi išvardinti produktai gali būti varijuojami pagal Jūsų skonį (iškyrus picos pado).
Padą reiktų ištampyti, bent jau taip daro Italai, apie 40 cm. Kas neturi noro, gali pasiimti mūsų gerbiama kočėlą.
Toliau darome padažą. Čia galima daryti taip, kaip tik "fantazija" leidžia, bet produktai turi buti alyvuogių aliejus ir pomidoras (perspėju nesmulkinti pamidoro smulkintuve, nes jis pašviesėja ir nesuteikia reikiamos spalvos picai).
Išdeliojame su šluoste padažą (dar galime įdėti baziliko ar šiaip picos prieskonių, žodžiu, ką tik mėgstate) ir dedame tarkuotą ar kitaip smulkintą sūrį (atkreipiu dėmesį - sūris dedamas pirmas iš produktų, bent taip aš darau) toliau svogūnėlis ir įjungta fantazija :)
Kad tešla nesausėtų, patarčiau pašlakstyti ją vandeniu (aš tai darau su purkštuveliu, kuris skirtas gėlėms).
Orkaitė įkaitina 220 laipsnių. Kepame apie 20 min.