Paieška
Reklama

Duonos padažas

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Padažai ir marinatai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Padažui:
  • Duonos trupiniai , 110 gr.;
  • Svogūnai , 1 galv.;
  • Gvazdikėliai , 12 vnt.;
  • Juodieji pipirai , 8 vnt.;
  • Pienas, riebus , 500 ml;
  • Sviestas , 50 gr.;
  • Grietinėlė , 2 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Malti juodieji pipirai , 1 žiups.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptą svogūną perpjaukite per pusę. Į kiekvieną svogūno puselę įsmeikite gvazdikėllus.
  2. Į prikaistuvį sudėkite svogūno puseles, suberkite pipirus ir supilkite pieną.
  3. Uždėkite prikaistuvį ant vidutinio kaitrumo ugnies ir leiskite pienui užvirti. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir palikite 2-3 valandoms.
  4. Pieną nukoškite.
  5. Vėl supilkite pieną (be svogūno ir pipirų) į prikaistuvį. Užkelkite ant mažo kaitrumo ugnies.
  6. Įmeskite pusę gabaliuko sviesto, suberkite duonos trupinius. Išmaišykite ir palikite virti 10-15 minučių, visą laiką maišant.
  7. Sudėkite likusį gabaliuką sviesto, riebią (33 proc.) grietinėlę. Išmaišykite.
  8. Įberkite druskos ir pipirų. Maišykite ir virkite dar 1 minutę.
  9. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite. Skanaus! :)
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]