Paieška
Reklama

Duona su prieskoniais

  • 5.0 5 1
4 įvertinimai | 0
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 450 gr.;
  • Ruginiai miltai , 150 gr.;
  • Mielės , 42 gr.;
  • Sviestas , 20 gr.;
  • Petražolės , 4 v.š.;
  • Druska , 1 v.š.;
  • Raudonėliai , 1 v.š.;
Aptepimui:
  • Kiaušinis , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpinti su (250 ml pašildytu) vandeniu.
  2. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti.
  3. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska.
  4. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą.
  6. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų.
  7. Orkaitę įkaitinti iki 200° C temperatūros.
  8. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos (apie 50-60 min.).
Receptą atsiuntė Audra
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]