Paieška
Reklama

Desertas - siurprizas ,,Ugnis ir ledas''

  • 4.2 5 5
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 2
Įdarui:
  • Apelsinas , 2 vnt.;
  • Apelsinų likeris , 4 v.š.;
  • Vaniliniai ledai , 160 gr.;
  • Razinos , 50 gr.;
Papuošimui:
  • Kakava , 1 žiups.;
  • Aitriosios paprikos milteliai , 1 žiups.;
Padui:
  • Mėtų arbata , 2 stikl.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išsivirti 2 stiklines mėtų arbatos, atšaldyti.
  2. Susirasti 2 stiklinius dubenėlius. Į didesnįjį supilti arbatą su lapeliais ir įstatyti mažesnį dubenėlį. Dėti į šaldiklį ir palaukti, kol suledės. Tuomet sušalusius dubenis trumpam įstatyti į šiltą vandenį, žiūrėti, kad neapsemtų. Atkrinta apatinis dubuo. Į viršutinį pripilti šilto vandens, tuoj ir jis „išsivaduoja“ iš ledo gniaužtų. Lieka ledinis dubenėlis. Tuomet jį reikėtų pastatyti ant tos lėkštės, kur bus patiekiama, kad prie jos prišaltų - neslankios, ir vėl palaikyti šiek tiek kameroje.
  3. Tuo metu pasiruošiame deserto papuošimus, susipjaustome grėžinėliais apelsiną - viskas turi būti po ranka, nes ruošiant desertą reikės paskubėti. Ištraukus indelį su prišalusia lėkšte iš šaldytuvo kameros, indelio vidų iškloti apelsino griežiniais, dėti ledų, užpilti šlakelį sirupo ar likerio, pabarstyti razinomis, vėl ledų... Ant deserto viršaus pabarstyti „ugnies“ - „Santa Marios“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskonių.
  4. Papuošti šalia padedant gėlytę iš apelsino žievelės, mėtų lapeliais. Jei desertą dar per anksti patiekti, galima vėl įdėti į šaldiklį, geriau be papuošimų.
  5. Pastabos. Indeliai, jei padėti ant atšaldytos lėkštės, ima irti po gero pusvalandžio - per tiek laiko užtenka ir pasigėrėti, ir suvalgyti.
  6. Pagamintų indelių, kaip ir ledų, patartina nuolat turėti šaldiklyje. Karštą vasaros dieną toks desertas , kaip rodo mano patirtis, ir stebina ir džiugina, ir gaivina.
Receptą atsiuntė Regina
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]