Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
Orkaitę įkaitinti iki 180° C temperatūros. Tuo metu keptuvėje apelsino sultyse 5 minutes patroškinti smulkintas datules (kol susigers skystis). Suberti apelsino žievelę, riešutus ir cinamoną. Išmaišyti.
Stačiakampio formos kepimo indo dugną ištepti sviestu. Įkloti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, ant jo sudėti pusę datulių ir riešutų mišinio. Ant viršaus užkloti antrą tešlos lakštą. Sudėti likusį datulių ir riešutų mišinį. Uždengti paskutiniu trečiu tešlos lakštu. Kraštus truputį apspausti. Kepti apie 30 min., kol gražiai pagels. Po to sumažinti temperatūrą iki 150°C temp. ir kepti dar 30-40 min.
Pyragą palikti atvėsti 20 min. Pieniško šokolado skonio glajaus maišelį 5-10 min, palaikyti karštame vandenyje. Prakirpti maišelio kamputį ir glajumi papuošti pyrago viršų. Per sietelį apibarstyti cukraus pudra, papuošti skaldytais anakardžių riešutais. .Prieš supjaustant pyragą palaikyti šaltai vieną valandą.