Paieška
Reklama

Bulvių ir manų kruopų apkepas

  • 0 0 0
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Bulviniai apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Tešlai:
  • Bulvės , 400 gr.;
  • Cukraus pudra , 200 gr.;
  • Manų kruopos , 33 gr.;
  • Kiaušiniai , 7 vnt.;
  • Citrinos žievelė , 1 a.š.;
  • Romas , 1 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Pabarstymui:
  • Džiūvėsėliai , 1 sauj.;
Patepimui:
  • Sviestas , 1 v.š.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Išverdame bulves, nulupame ir sugrūdame. Masę uždengiame ir atvėsiname.
  2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Sumaišome cukraus pudrą, trynius, citrinos žievelę, druską ir romą.
  3. Sudedame sugrūstas bulves, manų kruopas ir gerai išminkome.
  4. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į išminkytą tešlą.
  5. Kepimo indą išklojame folija, patepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Tuomet supilame paruoštą tešlą ir gerai išlyginame viršų.
  6. Kepame 175 laipsnių temperatūroje, 20-30 min. Baigiant kepti apkepui, uždengiame jo viršų kepimo popieriumi, kad neapsviltų. Skanaus.
Receptą atsiuntė Onytė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]